Hoppträning - 4/3 2012

Hoppträningen gick faktiskt ganska bra. Adde var världigt pigg och springig, men skötte sig ändå. Tycker övningen var riktigt bra, då det var hoppning men ändå markarbete och lydnad.

Började med att rida på en liten fyrkant (alla hinder stod på spåret så fick rida innanför). Först i skritt och då skulle vi flytta hästarna för respektive skänkel. Adde flyttade fint, men vart ibland lite hetsig och bara sprang iväg flyttandes, men efter ett par gånger trampade han på riktigt fint! Gjorde samma i trav (inga stigbyglar). Detta gjorde vi i båda varven, sen gick vi över till andra övningen. Det var att man skulle rida kortkort trav halva långsidan och sen öka sista biten samt rida normal takt på kortsidan. Adde var duktig, men han spårade väldigt mycket och skjuter ut rumpan lite här och där. Vart dock bättre i slutet! Sen över till galopparbete, både på små volter i saaaaamlad galopp vilket gick jättebra, han var superfin! Men sen på långsidorna sköt han iväg och vart lite springig, men inte så farligt.

Efter "dressyr"uppvärmningen gick vi över till upphöjda travbommar, Adde var väldigt taggad och tog inte riktigt mina halvhalter till en början, men efter några gånger verkade han fatta att man inte bara kan springaspringa! Sen började vi hoppa. Tog först linjen med "bom", räcke med vatten under till räcke med duk - tittigt = spänd häst! Dock kom vi över på första, även fast han var lite tveksam! Men han är så duktig! Sen hoppade vi andra långsidan vilket var "bom" till trekombination (räcke, oxer, räcke). Det gick också bra, väldigt pigg och glad!

Tillslut la vi ihop allt till en bana. Så det vart travbommar - läktarlångsida - travbommar - spegellångsida, sen höll vi på tills Andrea tyckte det räckte! Adde var sjukt taggad på hindrerna, hoppade upp sig så sjukt mycket (jämfört med vad han gör ibland) så jag nästan inte hängde med! Duktig plutt! Men han var KANON fin på travbommarna, verkligen väntade på mig och ah :)

Mycket text, för er som inte orkar läsa hela så gick det allt som allt väldigt bra, pigg och glad häst och det var superkul! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0